ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  2103422583 | Επισκεφτείτε το Blog μας |

Θήλαστρα Medela

Συχνά αποκαλώ τον εαυτό μου (Εβίτα) "Miss Θήλαστρο Ελλάδος" και το θεωρώ λογικό, μετά από 3.5 μήνες αποκλειστικού θήλαστρου στο 1ο παιδί αι 2.5 μήνες στο άλλο (6 μήνες συνολικά), να θεωρώ τον εαυτό μου expert του είδους!

Φυσικά κάποιες μαμάδες μπορεί να μη χρειαστούν θήλαστρο ποτέ. Για μένα ήταν απαραίτητο. Θεωρώ όμως πως αν έχετε διάθεση να θηλάσετε καλό είναι να έχετε ένα θήλαστρο στο σπίτι. Και ως expert δε μπορώ παρά να σας συστήσω τα θήλαστρα της Medela. Βέβαια γίνεται ένας πόλεμος στο Internet με τις τιμές τους, τον οποίο εμείς δεν παρακολουθούμε, οπότε αν τα βρείτε αλλού φθηνότερα φυσικά να το αγοράσετε από αλλού εκτός αν μας καλέσετε στο τηλέφωνο και μπορούμε να σας δώσουμε καλύτερη τιμή. Όπως και να έχει όμως τα θήλαστρα της Medela είναι τα καλύτερα. 

Στο πρώτο παιδί χρησιμοποίησα για 3.5 μήνες το Mini Electric, το οποίο θεωρώ κορυφαίο θήλαστρο. Στο δεύτερο παιδί πήρα το Swing γιατί το Mini Electric έκανε ένα θόρυβο που ενοχλούσε το Θανάση (το πρώτο μου παιδί) και έτσι προτίμησα το τελείως αθόρυβο Swing. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε θήλαστρο για λίγο μόνο και το με σκοπό να δημιουργήσετε αποθήκες γάλατος, τότε Mini Electric είναι απλά τέλειο. 

Βοηθάει επίσης να έχετε έξτρα 2-3 χωνιά και 2-3 μπουκάλια, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να αποστειρώνεται τα χωνιά και τα μπουκάλια. Εγώ αυτό το διαπίστωσα μετά που έσκασαν τα χέρια μου από το διαρκές πλύσιμο, οπότε πήρα extra χωνιά και μπουκάλια και έπλενα και αποστείρωνα μόνο μία φορά την ημέρα. 

Τέλος μερικές συμβουλές:

α. το γάλα πρέπει να συλλέγεται και να αποθηκεύεται σε πλαστικά (BPA free) σκεύη και όχι σε γυάλινα, καθώς τα αντισώματα του γάλατος κάθονται επάνω στο γυαλί, οπότε δώρον άδωρο η ταλαιπωρία του θήλαστρου. 

β. Το γάλα που αντλείται μένει μέχρι μία ώρα εκτός ψυγείου, οπότε μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας να πιεί και το υπόλοιπο να το αποθηκεύσετε. 

γ. Το γάλα διατηρείτε στο ψυγείο ως 24 ώρες και στην κατάψυξη ως 6 μήνες. 

δ. Το κρύο γάλα το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, είναι όμως καλύτερα να έχετε ειδική συσκευή και όχι να το βάλετε μέσα σε βραστό νερό γιατί τότε θα ζεσταθεί απότομα και θα χάσει τις θρεπτικές του ουσιές. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να μας πάρετε τηλέφωνο ή να μας στείλετε μήνυμα. Θα διαπιστώσετε και οι ίδιες πως αν τα καταφέρετε με το θηλασμό, το θεωρείτε ιερό χρέος σας να βοηθήσετε μία νέα μαμά που έχει ανάγκη από βοήθεια, οπότε είμαστε πάντα στη διάθεσή σας γι' αυτό.