ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  2103422583 | Επισκεφτείτε το Blog μας |

Bilibo

Το Bilibo σχεδιάστηκε από τον νεαρό ελβετό ντιζάινερ Άλεξ Χόχστρασσερ, σε συνεργασία με ειδικούς αναπτυξιολόγους, όπως ο καθηγητής Ρέμο Χ. Λάργκο της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Ζυρίχης μετά από επισταμένη έρευνα για το πώς συμπεριφέρονται στο παιχνίδι τα νήπια, τι κάνουν με τα αντικείμενα που βρίσκουν, πώς βάζουν σε λειτουργία τη φαντασία τους για να φτιάξουν τον δικό τους κόσμο.

Αντίθετα με τη γενική τάση, το Bilibo δεν διαθέτει ηλεκτρονικούς ήχους και φώτα που αναβοσβήνουν καθώς αυτά έλκουν τελείως επιφανειακά το ενδιαφέρον των παιδιών. Βασίζεται στη φαντασία των παιδιών και στο πάθος τους για παιγνίδι, γι’ αυτό και δεν σχεδιάστηκε για μία ειδική λειτουργία ούτε για έναν ορισμένο τρόπο χρήσης. Βοηθάει ουσιαστικά τα παιδιά να «εφεύρουν» το παιγνίδι τους με τρόπο ενεργητικό και δημιουργικό, αντί να καταναλώνουν προκατασκευασμένες ιδέες. 

Από το 2001 που κυκλοφόρησε έχει κατακτήσει παιδιά, εκπαιδευτικούς και ψαγμένους γονείς. Έχει εκτεθεί και βραβευτεί στις μεγαλύτερες εκθέσεις παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο και έχει εκτεθεί στη MoMA, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης στο πλαίσοι της έκθεσης «Ο αιώνας του παιδιού: μεγαλώνοντας με το ντιζάιν, 1900-2000».

To video που ακολουθεί σας δίνει μία ιδέα για το πως μπορεί να αυτοσχεδιάσει ένα παιδί παίζοντας με το Bilibo του. 

Γνωρίστε τα Bilibo και όλα τα παιχνίδια που σχεδιάζει ο Alex Χόχστρασσερ. Όλα τους παιχνίδια της ίδιας φιλοσοφίας, χωρίς οδηγίες χρήσης, χωρίς μπαταρίες, χωρίς κανόνες με σκοπό τους να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες δωρεάν παιχνιδιού στα παιδιά που θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους βελτιώνοντας παράλληλα τις κινητικές τους δεξιότητες και τον οπτικοακουστικό τους συντονισμό.