ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  2103422583 | Επισκεφτείτε το Blog μας |

Διαφορές από τους κλασικούς μάρσιπουςΔιαφορές από τους συμβατικούς μάρσιπους

Το SlingEzee διαφέρει από τους συμβατικούς μάρσιπους σε πολλά σημεία:

Καταρχήν διαφέρει στη φιλοσοφία: Το SlingEZee επιτρέπει στο γονιό να έχει το παιδί στην αγκαλιά, τοποθετώντας το μωρό στο σώμα του ενήλικα με τον ίδιο τρόπο που θα το κρατούσε στην αγκαλιά του: κουλουριασμένο τον πρώτο καιρό, όρθιο λίγο αργότερα, στο πλάι και στο γοφό ακόμη μεγαλύτερο.

Στους συμβατικούς μάρσιπους το μωρό αιωρείται από το καβάλο του και δεν προσφέρεται καμία στήριξη στη σπονδυλική του στήλη. Το βάρος του παιδιού στο συμβατικό μάρσιπο σωριάζεται στον πωπό του, η πλάτη του απλά ακουμπά στο μάρσιπο, χωρίς να υποστηρίζεται, ενώ ιδιαίτερη πίεση ασκείται στα γεννητικά του όργανα του μωρού (ειδικά στα αγοράκια) 

Ο συμβατικός μάρσιπος δεν ενδείκνυται για νεογέννητα, τα οποία ενώ έχουν μάθει κουλουριασμένα στο ζεστό περιβάλλον της μήτρας, καλούνται να προσαρμοστούν κρεμασμένα..

slingezee hug
Ο συμβατικός μάρσιπος τοποθετεί το μωρό μπροστά στον ενήλικα και σχετικά χαμηλά με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός για τη μέση του. Στο SlingEZee ο σχεδιασμός του στην πλάτη βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του παιδιού στο σώμα του ενήλικα με αποτέλεσμά να μην επιβαρύνεται η μέση ή κάποιο άλλο σημείο.


Τέλος το SlingEZee είναι ευκολοφόρετο και προσαρμόζεται στο σώμα του ενήλικα με μία απλή κίνηση και όντας με φορεμένο το μωρό. Στους συμβατικούς μάρσιπους συνήθως πρέπει να γίνει η προσαρμογή των λουριών πριν τοποθετηθεί το μωρό.


Τέλος, οι νέοι γονείς, συχνά δεν αντιλαμβάνονται πως είναι δυνατόν ένα παιδί να βολευτεί μέσα σε ένα sling ή να είναι ασφαλές. Τους φαίνεται πολύ πιο ασφαλές να περνούν τα πόδια του παιδιού μέσα από το μάρσιπο. Αυτό είναι λογικό, καθώς κανένας μας δεν ήξερε πως να πιάσει ένα παιδί πριν αποκτήσει το δικό του, πολύ περισσότερο πως να το τοποθετήσει σε ένα μάρσιπο.
Έτσι συχνά παρατηρείται το γεγονός, οι περισσότεροι γονείς να αγοράσουν ένα sling σαν ένα δεύτερο μάρσιπο, αφού έχουν αγοράσει πρώτα ένα κλασικό.

Στο σημείο αυτό, το μόνο που μπορούμε να αντιπροτείνουμε είναι ότι η φιλοσοφία των slings είναι πανάρχαια. Το δε SlingEZee φοριέται 25 χρόνια στην Αμερική χωρίς ποτε να έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα. Επιπλέον το DVD με τις οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά είναι τόσο αναλυτικό και επεξηγηματικό που λύνει όλες τις πιθανές απορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του.

Όπως και να' έχει είναι κρίμα να στερήσετε από το παιδί σας την αγκαλιά και από τον εαυτό σας την εμπειρία του babywearing. Το μωρό σας άλλωστε θα είναι μωρό μόνο μία φορά και οι ευκαιρία δεν θα σας ξαναδωθεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις οποιεσδήποτε απορίες σας και να σας βοηθήσουμε να φορέσετε τα μωρά σας.