ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  2103422583 | Επισκεφτείτε το Blog μας |

Γιατί λέμε ΝΑΙ στο babywearing

Γιατί λέμε ΝΑΙ στο babywearing

Babywearing σημαίνει "φοράω το  μωρό μου" ή πρακτικά έχω το μωρό μου στην αγκαλιά μου και τα χέρια μου ελεύθερα. Γεγονός που μου επιτρέπει να κρατάω το παιδί αγκαλιά περισσότερο, χωρίς να κουράζομαι, κάνοντας παράλληλα και πιθανές δουλειές.

Αυτή η συνεχής επαφή με το παιδί, αυτή η αγκαλιά, έχει αποδειχτεί με ιατρική έρευνα ότι είναι πολύ ευεργετική για το μωρό. Για να τα δούμε πιο αναλυτικά:

 
  • Λιγότερο κλάμα

Έχει αποδειχτεί ότι τα μωρά που κρατιούνται στην αγκαλιά κλαίνε λιγότερο κατά 43% συνολικά και κατά 54% κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, σε σχέση με αυτά που δεν κρατιούνται αγκαλιά. (1)

 
  • Εξυπνότερα μωρά

Babywearing1Τα μωρά που δεν κλαίνε περνούν περισσότερη ώρα σε μία κατάσταση «ήρεμης εγρήγορσής» , ιδανικής για μάθηση. Ένα παιδί που κρατιέται στην αγκαλιά βλέπει τον κόσμο, από το ίδιο σημείο που τον βλέπετε και εσείς, ενώ όταν είναι σε καρότσι βλέπει τον κόσμο από το ύψος των γονάτων.  Όταν δε είναι πολλές ώρες στο κρεβάτι του, βλέπει απλά το ταβάνι! Αυτό λοιπόν το έξτρα ερέθισμα, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου. (2)

  • Μεγαλύτερη συναισθηματική ανάπτυξη

Τα μωρά που κρατιούνται στην αγκαλιά νιώθουν πιο ασφαλή και αναπτύσσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με το γονιό τους. Αυτά τα μωρά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να νιώσουν δυνατά και ανεξάρτητα σε ακόμη μικρότερη ηλικία. (3)

 
  • Καλύτερη αντιμετώπιση της επιλόχειου κατάθλιψης

Τα μωρά που δεν κρατιούνται στην αγκαλιά χρειάζονται ακόμη περισσότερη λεκτική και οπτική επικοινωνία για να νιώθουν ασφάλεια. Οι μητέρες που πάσχουν από επιλόχιο κατάθλιψη, θα ανακαλύψουν ότι το να κρατούν το μωρό τους αγκαλιά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να συνδεθούν μαζί του (παρέχοντάς του παράλληλα διάφορα ερεθίσματα), χωρίς να είναι απαραίτητο να επιδιώκουν την αλληλεπίδραση. (4)

Babywearing Advantages References