ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ  2103422583 | Επισκεφτείτε το Blog μας |

Η αξία του Οικογενειακού Τραπεζιού

To οικογενειακό τραπέζι

Mοιραστήτε το τραπέζι σας με τα παιδιά σας για μία υγιή οικογενειακή ζωή και ευτυχισμένα, με αυτοπεποίθηση, αυτάρκη παιδιά!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν είμαστε παιδιά τρώγαμε το μεσημέρι με τους γονείς μας. Σήμερα οι ρυθμοί της ζωής συχνά επιβάλλουν να τρώμε ξεχωριστά.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία προτείνει να καθιερώσουμε έστω το βραδυνό σαν το γεύμα που μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας. Μία τέτοια συνήθεια δυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς και ενισχύει την ανάπτυξη των παιδιών.

Πρόσφατο δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σε έρευνες που καταλήγουν ότι:

τα οικογενειακά γεύματα είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις των παιδιών, ενώ επίσης ότι

παιδιά που τρώνε με τους γονείς τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι καλύτεροι μαθητές στο σχολείο, να μην παρασυρθούν στο κάπνισμα, τα ναρκωτικά και άλλες συνήθεις που τρομοκρατούν τους γονείς.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται έρευνα που καταλήγει ότι τα παιδιά που συνηθίζουν να τρώνε με τους γονείς τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να έχουν σεξουαλικά ενεργούς σε μικρή ηλικία φίλους, 

Έρευνα του πανεπιστημιου Harvard που αναφέρεται, αποδεικνύει ότι φέρνοντας τα παιδιά σας στο τραπέζι σας τα βοηθάτε να αναπτύξουν καλύτερα την ομιλία τους (language skills)

Η συνήθεια να τρώμε με τα παιδιά μας ενισχύει την επικοινωνία στην οικογένεια, είναι μία υγιής συνήθεια που μας φέρνει κοντά.

Γι' αυτό όταν έρθει η ώρα προτιμήστε ένα HandySitt παρά ένα καρεκλάκι με δικό του δίσκο. To HandySitt κάνει το παιδί να νιώθει ισότιμο στο τραπέζι και ευννοεί την ανάπτυξη σωστών ισορροπιών στις οικογένειες!